21.12.2020/

Пчелният туризъм или апитуризмът е нова тенденция с голяма перспектива .Този вид туризъм дава една по различна перспектива на нестандартните пътешественици в търсене на уникални, екологични,здравословни преживявания . Изследвайте лечебната сила на пчелните продукти, опитайте богатата и разнообразна пчеларска традиция и следвайте списъка с 5-те очарователни приключения за опознаване на пчелите.

  1. Прекарайте един ден с пчелар на пчелин и погледнете отблизо живота на пчелите . В различните перьоди от годиниата може да видите различни неща . Може да си направите и пикник , и накрая да си тръгнете с пчелни продуктин , които сте добили със собствените си ръце . Вижте истински кошер, присъединете се към пчеларя по време на работа и се научете как да си правите мед. Можете също така да осиновите кошер, да напишете името си върху него и да получите био мед в уникални буркани. Дайте шанс на пчелите и си направете най -голямата колекция от мед в света.
  2. По време на вашите пчелни пътешествия вдишвайте въздуха от кошерите . Аромата от кошера, ще помогне лечението на астма и всякакви дихателни проблеми.
  3. Може да легнете в тревата , под сянката на някое дърво , да се отпуснете и да чуете жуженето на пчелите и песента на щурците и птиците .

4.Открийте традиционния апи-фолклор и нарисувайте свой собствен кошер . Нарисувайте цветни картини, които да украсяват пчелните къщички. Това би било забавление за малки и големи .

5.Може да си вземете мед от пчелина и удома да си направите меден масаж


Медът е древно лекарство за грижа за кожата, което днес се радва на голямо завръщане. Меденият масаж поддържа кожата еластична и забавя ефектите от стареенето. Действа като вълшебен младежки еликсир, който подхранва и освежава кожата ви.

Бъдете отговорен потребител – купувайте мед от местния пчелар .
Съществува пчеларско правило, което задължава пчеларите винаги да оставят достатъчно мед в кошера през зимата. Основната философия тук е уважителното съжителство между човека и пчелите , основано на етиката, според която пчелите са работили усилено през годината и се нуждаят от част от меда за храна през суровата зима. Масовата медена индустрия в днешно време замества меда със захар и по този начин не оставя нищо за пчелите, за да максимизира печалбите си. Погледнете на света от гледна точка на пчелата. Купуването на мед от вашия местен пчелар не само е по вкусен, но и ви кара да се чувства по-добре.

Add Comment