13.10.2020/

Ако сте бременна и се притеснявате за своето или на бебето здравето , тази статия може да ви бъде полезна .

Пчелният прашец при бременност - ПЧЕЛЕН ДАР

   Бременността има решаващо значение както за майката, така и за детето. От това как ще протече , зависи дали ще се роди здраво дете и как раждането ще се отрази на здравето на майката . Поради високите си хранителни стойности пчелният прашец е незаменима супер храна . Той може да лекува различни медицински състояния като проблеми с холестерола , простатата , алергии ,метаболизъм и атеросклероза. Освен това повишава енергията и издръжливостта. Може да помогне за предотвратяване на преждевременно стареене.

Защо е добре да добавяме пчелен прашец в киселото си мляко? - Bistro

    Най-честият страх на бременните жени, докато приемат пчелен прашец, е дали добавката ще навреди на бебето им. Няколко проучвания доказват факта , че консумацията на пчелен прашец, по време на бременност в умерено количество , може да направи чудеса за подобряване на здравето на майката и нейното неродено дете. Някои от предимствата на пчелния прашец са:

1. Намалява Риска От Хипертония:

Пчелният прашец помага за пречистване на кръвта и подпомага доставката на кислород в мозъчните клетки. Намалява риска от високо кръвно налягане или хипертония при жени през цялата бременност. Хипертонията може да бъде опасна както за майката, така и за бебето в нейната утроба. Пчелният прашец също намалява това състояние на стрес и умора , което се среща при някой бременни жени .

   2. Преодолява Проблеми На Развитието:

Пчелният прашец може да помогне за преодоляване на проблеми в развитието на плода. Засилва развитието на мозъка и нервната система на плода.

3. Предотвратява Дефицитите На Хранителни Вещества:

Едно от основните предимства на консумацията на пчелен прашец за бременни жени е, че той компенсира недостига на минерали и витамини. Пчелният прашец е богат на витамини, протеини, минерали и аминокиселини, което помага за растежа и развитието на бебето.

4. Укрепва Имунната Система:

Високите нива на антиоксиданти в пчелния прашец укрепват имунната система на майката, без да влияят върху развитието на плода. Той предпазва бременните от настинка, грип и други заболявания.

   Предпазни мерки:

Потенциална алергична реакция:

Някои от страничните ефекти на пчелния прашец включват алергични реакции, стомашно-чревни проблеми и неврологични проблеми. Алергичните реакции могат да се проявят под формата на гадене, сърбеж, задух и затруднено преглъщане. Тези странични ефекти са леки и не засягат всички. Но ако усетите някоя от тези нежелани реакции, незабавно спрете да консумирате пчелен прашец и потърсете медицинска помощ. Жените със семейна анамнеза за алергии трябва да избягват приема на пчелен прашец. Трябва да избягвате да давате пчелен прашец на деца на по-малко от година, тъй като това може да причини ботулизъм, опасно паралитично заболяване.

Как да ползваме пчелният прашец :

  Първо започнете с няколко зрънца , за да проверите дали ще се проявят алергични реакции . После постепенно увеличавайте докато стигнете до 1 супена лъжица . Можете да си го разтваряте в кисело или прясно мляко , в смутита , шейкове или да си поръсите салатата , или по други удобен за вас начин , без да го подлагате на термична обработка

Add Comment