Пчелен прашец – 100 гр.

7.00 лв.

Повишава имунитета, подпомага зарастването на рани, антиоксидантно и противовъзпалително свойство

Категория:

Описание

Пчелния прашец е една от най добрите суперхрани и освен това е лесно достъпна за всеки човек. Съвсем малко количество е достатъчно, за да задоволи дневните нужди на организма от витамини и минерали; пчелният прашец е най-богатият източник на витамини в една единствена храна;
– изключително богат на ензими, протеини, аминокиселини и антиоксиданти;
– един от най-ценните мултивитамини;
– богат на протеини (40%), хранителен източник, повишаващ енергията;
– той е пълен източник на всичките 22 аминокиселини, включително 8-те основни киселини;
– съдържа също хранителни витамини и минерали като В витамини, С, Е, рутин, бета-каротин, нуклеинови киселини, полизахариди и лецитин;
– лесно преминава през хранителния тракт и бързо се абсорбира и усвоява от тялото;
– пчелния прашец значително повишава мускулната маса при хората;
– включва минерали като калций, йод, желязо, магнезий, бор, злато, мед, манган, фосфор, калий, селен, силикон, сяра, натрий и цинк;
– високо съдържание на всички B витамини (освен един- B12). Особено високо съдържание на B9 – фолиева киселина;
– съдържа рутин, който е цитрусов флавоноид и действа, като антиоксидант, противовъзпалително средство и антихистамин;
– полезен е за репродуктивните органи и плодовитостта, като стимулира функцията на яйцеклетките;
– ефективна хранителна добавка по време на бременност;
– пчелния прашец е алкална храна;
– пчелния прашец има силни противостареещи и регенериращи сили;
– задържа освобождаването на хистамин, което го прави полезен за сезонните алергии и сенни хреми.

Пчелният прашец е една от достъпни за хората суперхрана. Съдържа цветен полен, нектар, ензими, мед, восък и пчелни секрети.

Богатият хранителен профил на пчелния прашец го поставят в категорията супер храни. В него има над 250 активни вещества – аминокиселини, витамини, мазнини и много други. Редовната консумация на пчелен прашец драстично подобрява здравето.
Пчелният прашец се смята за идеалната храна, защото съдържа всички нутриенти (микро и макро), необходими на организма, за да функционира оптимално. Една препоръчителна дневна доза пчелен прашец съдържа: • 40% въглехидрати; • 35% протеини; • 4-10% вода; • 5% мазнини; • 5-15% витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини.
Предпазва от оксидативен стрес и хронични заболявания

Пчелният прашец е изключително богат на антиоксиданти . Антиоксидантите са много важни за цялостното добро здраве. Тяхната функция е да се свързват със свободните радикали и да ги „обезвреждат“ и извеждат от тялото. Последните са остатъчни метаболитни продукти, които се получават при естествената работа на организма. Проблемът с тях е, че имат твърде много електрони и това ги прави изключително реактивни. Свободните радикали се движат из тялото и търсят други молекули, върху които да „разтоварят“ електроните си. Така се създават верижни реакции и се повишават нивата на оксидативен стрес. Високите нива на антиоксиданти редуцират свободните радикали и така предпазват организма от вътрешни възпаления, нисък имунитет и хронични заболявания.

Регулира нивата на лошия холестерол и предпазва сърцето

Редовният прием на пчелен прашец регулира нивата на LDL холестерола, познат още като „лош“ холестерол. В прашеца се съдържат големи количества от веществото лецитин, което подпомага разграждането на кръвните липиди. По този начин се регулират нивата на липопротеините с ниска плътност, чието натрупване се счита за „лош“ холестерол. В резултат, дейността на сърдечно-съдовата система е значително улеснена.

Подпомага чернодробната функция

Черният дроб е съществен орган, който се грижи за изхвърлянето на токсините от тялото. Високите нива на свободни радикали затрудняват дейността на този орган, а някои токсични вещества, които се наслагват в тялото могат да доведат до чернодробни заболявания. Множество изследвания демонстрират, че редовният прием на пчелен прашец защитава черният дроб от широк набор токсини – въглероден тетрахлорид, малондиалдехид и други.

Има противовъзпалително действие

Възпалителните процеси са в основата на множесто здравословни състояния – от леки настинки, през хронични диагнози до сериозни автоимунни заболявания. Приемът на пчелен прашец доказано намалява възпаленията. По ефективност експертите го сравняват с някои нестероидни противовъзпалителни медикаменти. Тези качества пчелният прашец дължи на някои специфични съединения, които попадат в състава му, като антиоксидантът кверцетин. Доказано е, че пчелният прашец не просто успокоява възпаленията, но и регулира производството на възпалителни хормони, като тумор некроза фактор (TNS).

Повишава имунитета

За никого не е тайна, че пчелният прашец е един от най-добрите натурални лекове за висок имунитет. Изследванията показват, че приемът му може да възпрепятства отключването на някои специфични алергии и да регулира цялостния имунологичен отговор. Пчелният прашец има и изявени антибактериални качества и при лабораторни тестове успешно унищожава вредни микроорганизми като Ешерихия коли, Салмонела и различни стафилококи.

Подпомага зарастването на рани

Продуктите за локална употреба с пчелен прашец са изключително ценни при лечението на зарастващи рани, изгаряния, ухапвания от насекоми, ожулвания и други кожни наранявания. Антимикробните и противовъзпалителни качества на прашеца го правят идеалното допълнение към всеки натурален крем. Тестовете демонстрират, че пчелният прашец е еднакво ефективен при третирането на изгаряния, като сребърния сулфадиазин. Последният се смята за златния стандарт при лечението на кожни изгаряния. За разлика от него, пчелният прашец демонстрира много по-малко странични ефекти. Антимикробните качества на прашеца са изключително важни за бързото заздравяване на кожата. Излагането на вредни микроорганизми от околната среда може драстично да забави процеса на зарастване и дори да доведе до усложнения.

Успокоява симптоматиката при менопауза

Дамите в менопауза, които приемат пчелен прашец се радват на много по-малко горещи вълни, изпотяване и промени в настроението. При редовен прием в рамките на 8 седмици между 65% до 71% от жените в различни изследвания споделят, че има подобрения на симптомите. Флавоноидите в пчелния прашец не просто регулират климакса, но и редуцират риска от появата на рак на гърдата.

Удължава продължителността на живота, като подпомага естествените функции на тялото

Може би знаете, че всички продукти, които се произвеждат от пчелите никога не се развалят. Това се дължи на високото им антиоксидантно съдържание. Но това не е всичко. Пчелният прашец е богат на редица витамини и минерали, сред които витамин С. Това вещество подпомага абсорбцията на редица микронутриенти и увеличава синтеза на важни вещества, като колагена. Комбинацията от всички полезни съединения в пчелния прашец му придават много специфично качество – той удължава продължителността на живота и гарантира добро здраве за максимално дълго време.

Лесно се метаболизира и не предизвиква негативни реакции

Пчелният прашец е една от малкото храни, които са подходящи за всички. Той не предизвиква негативни реакции и няма неприятни странични ефекти. Усовява се лесно от тялото и има висока бионаличност. Това се дължи на натуралния му произход и богатия му хранителен състав. За да се насладите на всички ползи от пчелния прашец, просто добавете 1 с.л. към купичка кисело мляко. Оставете гранулите да се разградят и консумирайте. Не консумирате млечни продукти или винаги забравяте да добавите пчелен прашец към закуската си? Решението е капуслите Комбуча и пчелен прашец. Изключително лесни са за прием, усвояват се бързо и съдържат само натурални съставки. Освен всички полезни вещества от пчелния прашец, тази добавка дарява на тялото ви богат набор от пробиотици, които подпомагат храносмилането. Наслаждавайте се на крепко здраве цяла зима с Комбуча и пчелен прашец капсули. Можете да ги поръчате от онлайн магазина ни тукВсички знаем, колко е полезен пчелният мед със своите невероятни хранителни и лечебни качества. Пчелният прашец по нищо не отстъпва!
“Пчелата е изящен химик.” – пчелар в двора на Чарлз II.

Пчелният прашец е продукт от неуморната работа на пчелите. Първоначално пчелите- работнички cъбиpaт цветен прашец от цвeтoвeтe нa различни pacтeния. След това пчелите го смecвaт c естествените eнзими на собствената си cлюнчecтa жлeзa. Те шлифоват продукта си правейки го под формата на мaл?и тoпчeта .
Пчелният прашец съдържа изключителен комплекс от ценни елементи, които по никакъв начин не отстъпват по качества на добре известния пчелен мед. Пчелният прашец притежава богат асортимент от биологично активни вещества, полезни въглехидрати, протеини и захари и естествени аромати. В състава му влизат и минерални вещества като калий, калций, магнезий, цинк, мед, хром, фосфор, желязо, манган, фолиева киселина и много други. Преобладава съдържанието на витамини С (аскорбинова киселина), някой витамини от B групата още А и Е. Пчелният прашец е незаменим източник и поради разнообразното наличие на аминокиселини.

Лечебни свойства на пчелния прашец

Пoлeзнoто дeйcтвиe на пчелния прашец, отдавна е добре известно. Той е изключително питателен природен продукт поради високото съдържание на полезни въглехидрати, протеини, мазнини, органични ензими и витамини. Пчелният прашец се явява безценно, придружаващо средство за лечение на множество здравословни проблеми. Благодарение на многокомпонентното си съдържание, пчелният прашец има мощна противовъзпалителна, антиоксидантна и имунокоригираща сила за човешкия организъм.

Антиоксидантно и противовъзпалително свойство

Пчелният прашец има отличително антиоксидантно действие, което се обяснява поради забележителното съдържание на протеиногенни аминокиселини, сред които аланин, аспарагинова киселина, глутамин, фенилаланин, левцин, хистидин, серин, пролин и други.

Противовъзпалителната му готовност превъзхожда по качества много лекарствени препарати поради своята натуралност. Пчелният прашец е активен срещу възпалителни заболявания в сърдечно- съдовата, дихателната, стомашно- чревната, отделителната и мозъчната система.

Справя се с действащи възпалителни процеси в стомашно- чревния тракт като гастрит, колит, язви. При проучвания се установява, че успешно може да подобри киселинността на стомашния сок и да успокои раздразненията на стомашната лигавица.

Способства за намаляване нивата на “лошия” LDL холестерол и успешно регулира нивата на кръвното налягане.

Има свойството да съдейства на нормалните функции на отделителната система, като подпомага детоксикацията и улеснява изхвърлянето на ненужната вода от тялото.

Противогрипно и имуностимулиращо свойвство

Проведени изследвания, сочат че приемът на пчелния прашец пoвишaвa естествените cили нa opгaнизмa. В тази връзка е изключително подходящ за използване като превантивна мярка срещу грип и настинка. Същевременно е отличен имуностимулант, а тази му способност има огромно значение в подобряването на имунния отговор в борбата с вирусните атаки.

Пчелният прашец има подобрителни качествата във възстановителните и регенериращи свойства на клетките. Освен вече споменатите, той овладява и възпаленията на горните дихателни пътища (бронхит, астма и др.). Пчелния прашец повишава жизнеността и силата, както и работи за подобряване производството на клетъчна енергия. Доказано е, че подобрява мозъчната дейност, концентрацията и паметта.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.