Антибактериален натурален меден сапун – 110 гр.

5.00 лв.

Подходящ за цялото семейство, за ръце и тяло.

Категория:

Описание

Натурален сапун с антибактериално действие. Съдържа само натурални продукти : растително масло натриева основа, мед, лимонена трева, цвят от лайка и глухарче. Те усилват почистващия ефект на сапуна и помагат за премахване на замърсяванията, поддържайки кожата хидратирана. Много е подходящ за цялото семейство, за ръце и тяло.
Кой би предположил, че парчето сапун, който ползваме по няколко пъти на ден Е на по вече от 5000 години . С него се е къпала Савската царица, преди да пристъпи в покоите на цар Соломон .
Ползвала го е и египетската царица Клеопатра. Римляните откриват сапуна по късно , но именно тогава той добива истинска популярност. Според една легенда думата ,, soap ” – сапун произлиза от името на планината Сапо в Рим .
Там са се извършвали жертвоприношения и мазнините от жертвените животни примесени с пепелта от жертвеният огън при дъжд се отмиват по бреговете на река Тибър, там римляните обличали да перат, защото забелязали, че дрехите се изпирали по-добре от колкото на други места по реката. През средновековието най-големи производители се оказали средиземноморските държави, заради зехтина, който се оказал идеален заместител на животинските мазнини.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.