Мед с канела – 400 гр.

10.00 лв.

Подходящ при бронхит, стомашно-чревни проблеми, загуба на апетит, газове (метеоризъм), мускулни и стомашни спазми, сърдечно-съдови заболявания

Категория:

Описание

Комбинацията от канела и мед се използва от векове в Аюрведа и в традиционната китайска медицина! Канелата е една от най-старите билки, използвани в Индия, която има лечебни и разкрасяващи свойства. А медът все още се нарича Йогавахи в аюрведическите ръкописи, което означава „носител на лечебни свойства за нервите и тъканите”. Когато медът се разреди или комбинира с друга полезна билка или подправка, това подсилва лечебните свойства , като усилва по-дълбокото проникване в тъканите и нервите на тялото.

Етеричните масла в канелата, наред с различните ензими в меда, произвеждат водороден прекис (кислородна вода), което прави комбинацията отлично антимикробно средство, предотвратяващо растежа на плесените и бактериите
Медът е богат на различни витамини и минерали, включително на желязо. То укрепва белите кръвни телца в битката с микробите и инфекциите в тялото. Канелата подпомага имунната система срещу бактериални и вирусни атаки. Така че включването на мед и канела в храната ни ежедневно стимулира силата на имунната система .

Канелата е една от най старите познати подправки . Родината и
е Цейлон, днешна Шри Ланка . В миналото е Била по ценна от злато. Толкова ценена , че била принасяна като дар за богове и владетели . В Рим канелата е била лукс и привилегия само за най-богатите хора . При магически ритуали канелата е била символ на изцеляващата сила, на духовната сила, на любовта, на страстта и защита от зло.
Смята се за афродизиак , стимулира усещаннията , успокоява нервите и сърдечният ритъм .
Има ароматен, сладък и топъл вкус.
Преди европейците да установят контрол над търговията с подправки , тя е била в ръцете на османската империя ,която е внасяла канелата от Индия. Интересно е , че се е наричала ,, дар чини”, т.е дърво от Китай. Което предполага , че в ранното средновековие е имало търговски пътища от Китай до Средиземноморието. Още по интересно е , че нашите прабаби са наричали канелата ,, дарчин ,, .
През 1505 г. канелата пристига за пръв път в Западна Европа, благодарение на португалците, и става толкова популярна, че се превръща в една от първите стоки, които редовно се търгуват между Близкият Изток и Европа. Търговците дълго време пазили начина за добиване на канела в тайна, затова нейната цена била твърде висока.

Днес в магазините можем да намерим ароматната подправка както на рулца, така и на прах. Използва се предимно в сладкарството, но с нея може да се подправят различни видове меса, салати и напитки. Освен като подправка , канелата се използва и като изключително мощно лечебно средство . Когато се смеси със меда се получава комбинация от два
продукта с множество положителни въздействия върху цялостното състояние на организма . Симбиозата мед плюс канела не позволява натрупването на мазнини!
Комбинацията от мед и канела има свойството да унищожава всякакви гъбички, бактерии и др., които забавят храносмилането.
Редовното приемане на мед с канела намалява нивото на холестерола и може да ви спаси от сърдечен удар. Също така, дори и ако вече сте имали сърдечна атака, проучванията показват, че тази смес може да ви помогне и да минат много години, преди изобщо да се получи втори удар. Редовната употреба на канела и мед укрепва сърцето. В Америка и Канада, тази смес се дава на хора в старчески домове. Доказано е, че когато артериите и вените губят гъвкавостта, меда и канелата помагат в тяхната съживяване . Мед и канела преди хранене облекчава киселинността в храносмилателната система и помага при храносмилането и на най-калоричните ястия.
Установено е, че комбинацията от мед и канела може да е полезна при следните състояния и заболявания:
бронхит,
стомашно-чревни проблеми,
загуба на апетит,
газове (метеоризъм),
мускулни и стомашни спазми,
предотвратяване на гадене и повръщане. Съвременни изследвания показват, че канелата съдържа молекула, чиято структура е сходна с тази на инсулин . Съдържа и проантоцианидин , който усилва чувствителността на клетките към инсулина . Затова медът с канела може да се ползва и като средство за сваляне на килограми , дори от диабетици . В една чаша топла, но не гореща вода, се разтваря непълна лъжица мед с канела. Пие се сутрин 1 час преди хранене и вечер преди лягане .

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.