31.12.2020/

Ето един бърз страхотен десерт за новогодишната нощ в който са комбинирани уюта на зимната нощ и свежеста на пролетта .

Купете си бутр тестото и го оставете около час да се отпусне . Изрежете си щаблона . Може да си нарежите и тестото и да го подредите в тавичката , и да си карате празника . Като наближи време за десерта всичко става бързо и лесно Всичко става за 20 минути , 15 от тях са печене на десерта . И по полека с алкохола , че от него се пълнее , не от крушите и меда :)))

ПРОДУКТИ

4 круши

8 бомбона линдор

1 пакет бутер тесто

5 лъжици мед

1 лъжица кафява захар

парче картон за шаблон

1 яйце

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Крушите се измиват и се срязват на 2 . С чаяна лъжица се издълбава средата за да се махнат семките .

Едното парче се поставя върху картоха и се очертава 2 см. извън крушата . Шаблона се изрязва по линията и се налага върху бутер тестото с него се изрязват 8 круши от тестото . Сложете по един бонбон във дупката в крушите и ги поставете върху тестото .

Наредете ги в тава постлана с хартия . Изрежете по 3 дълбоки ивици върху всяко парче круша и ги поръсете със захарта . Намажете тестото отстрани с яйце и печете 15 минути на 180 градуса . Сервират се топли поляти с мед .

Add Comment