22.10.2020/

Описание на липовият мед :
Медът може да се получи от различни цъфтящи медоносни растения, но именно липата се смята за една от най-добрите.
Медът от един и същи вид, добиван в различни региони , има различен цвят, вкус,аромат и текстура. Това е така защото почти е невъзможно да се ограничи пчелата да събира нектар само от един вид растения , понеже в същото време цъфтят и други видове растения. По тази причина се получават разликите в меда от един и същи вид, от различни региони. Това не е от особено значение при определянето на качеството – достатъчно е продуктът да е истински.

Как изглежда :
Липовият мед изглежда много апетитен както в прясна, така и в кристализирана форма. В цветът може да има разлика, в зависимост от мястото на събиране от пчелите. Важно е и когато го събират – в началото, в средата или в края на периода на цъфтеж. Обикновено липовият мед на цвят е бял, понякога напълно прозрачен или светло кехлибарен, по-рядко зеленикав или жълтеникав. Притежава силен и нежен аромат на липови цвят и разпознаваем специфичен вкус. Може да има и зеленикави нюанси, според придружаващите цъфтящи медоносни растения по време на цъфтежа на липата .

Вкус и аромат :
Миризмата и вкусът на продукта от липа са идеални: дори в аромата можете да усети сладост, а във вкуса – лека горчивина, придобита от съседни растения, малко стипчивост и неописуема гама от цвят на лайм. Ароматните свойства обикновено се описват по следния начин – прясно дърво с аромат от камфор, мента и балсамов мирис.
лично моят мед, тази година мирише все едно си в липова гора, по време на цъфтеж .

Кристализация на меда :
Кристализацията на този продукт се случва 3-4 месеца след прибиране на реколтата. Преди това бистър, става мътен след месец, става по-плътна и в него започват да се утаяват кристали.За още два месеца медът се превръща в захарна маса. Свойствата му няма да се влошат от това. това е естествен процес на всеки един истински мед , дори и на акацията самоче на него му трябжа 2-3 пъти по дълъг период от време за кристализация. Това е нормален процес при който медът запазва всичките си качества и трайността фактически е безсрочна , стига да няма влага. В пирамидите на ефипетските фараони е намерен мед , който е в перфектно състояние .

Любопитен факт :
При подагра, е необходимо да включите медът в диетата си, но с умереност се използва както като хранителна добавка, така и отвън.

Свойства на меда за човешкото тяло :
Липовият мед , както и всички другивидове мед се счита за лекарствен, а ефектът му улеснява хода на много заболявания. Има дори такова нещо като медицинско лечение (медицинска терапия).

Важни ползи :
Използването на липов мед за профилактика и лечение на много заболявания на организма отдавна е известно.

С това лечение можете да облекчите хода на много заболявания на различни системи и органи:

Вътрешно въздействие :
дихателни пътища – диафоретичен, противовъзпалителен, антипиретичен и отхрачващ ефект;стомашно-чревен тракт – антибактериалните свойства помагат за облекчаване на възпалителните процеси във вътрешните органи и подобряват работата им;сърдечно-съдова и нервна система – подобрява метаболизма и помага срещу стрес и безсъние;кожни заболявания .

Външна употреба на меда :

помага в борбата с обривите, екземите, гнойните възпаления, ефектите от изгаряния.
Липовият мед може да се счита за крал сред много видове този деликатес, тъй като неговите вкусови и лечебни свойства са изключително високи. Липовият мед
Цветът на меда е бял, понякога напълно прозрачен или светло кехлибарен, по-рядко зеленикав или жълтеникав. Притежава силен и нежен аромат на липови цвят и разпознаваем специфичен вкус.

Лечебни свойства :

Има отличен ефект върху лечението на изгаряния и гнойни рани.
Има бактерицидни свойства.
Използва се за лечение на ларингит, трахеит, бронхит, астма.
Помага при отслабен сърдечен мускул.
Помага при лекуване на гинекологични нарушения, бъбречни заболявания, бъбречна недостатъчност.
Ефективно помага при лечения на черния дроб.

Горди сме , че този пчеларски сезон произведихме изключително чист липов мед от който вие може да се възползвате , като си поръчате на Zlatnapchelicha.bg

Add Comment