10.12.2020/

продукти:

250 гр.краве масло
1 супена лъжица кокосовомасло
225 гр.какао
130 гр. мед
щипка сол
1чаена лъжичка смлян джинджифил
1 чаена лъжичка настъргана портокалова кора
50 гр. стафиди
50 гр. годжибери
50 гр. сушени ягоди
50 гр. сушени боровинки
50 гр. шамфъстък на прах
/Ако не намерите боровинки и ягоди , може да увеличите стафидите /
/ Шамфъстъка не е задължителен /

приготвяне :

  1. Разтопете маслото на водна баня.
  2. Към негго добавете кокосовото масло и какаото , и бъркайте до получаване на гладка смес
  3. Добавете меда , солта , джинджифила и настърганата портокалова кора .
  4. Постелете с хартия дъното и стените на правоъгълна тава , и излейте топлият шоколад в нея .
  5. Подредете сушените плодове и годжиберито върху шоколада . Който харесва кокосови стърготини може да потъси и със тях , накрая се поръсва с шам фъстък .След като се сложи всичко леко се притиска отгоре за да потънат сушехите плодове леко в шоколада .
  6. Поставете тавата с шоколада за 1 час в хладилника . След 1 час извадете шоколада от хладилника и го нарежете на парчета с каквато форма желаете . Аз го режа с ролка за рязане на пица , увивам го в готварско фолио и го държа в хладилника . !!! За да усетите добре вкуса му шоколада в тавата трябва да е с дебелина не по вече от 1 см. . Направите ли си един път от този шоколад , по вече няма да си помислите дори за швеицарският шоколад ” lindor ” .

Add Comment